Wij spelen in op uw toekomst

ZONNEPANELEN GEMAAKT VOOR DE EEUWIGHEID
Geproduceerd in Duitsland

Wie we zijn

Sonnenstromfabrik is de modernste fabrikant van zonnepanelen in Europa. De vestiging waar we onze panelen produceren, is al 25 jaar toonaangevend op het gebied van kwaliteit. Kernprestatie-indicatoren van de afgelopen 25 jaar onderstrepen dit duidelijk:

bedrijfsefficiëntie van de fabriek: > 90%
tijdige oplevering: 99,5%
claimpercentage: 0,02%

Waar we goed in zijn

Wij streven naar uitmuntendheid. De specialiteit van Sonnenstromfabrik is de panelenserie 'Excellent glas/glas' - de productlevensduur van deze panelen is aanzienlijk langer dan die van conventionele zonnepanelen.

De uitzonderlijk lange levensduur van
Excellent glas/glaspanelen

 • Levensduur 40 jaar
  (ten opzichte van glas-foliepanelen: 25-30 jaar)
 • Daardoor zijn de stroomproductiekosten circa 20% lager
 • Meer stabiliteit betekent minder microcracks in de zonnecellen
 • Betere bescherming tegen mechanische belasting en brand
 • Uitstekend bestand tegen veroudering
 • Bestand tegen zout water en ammoniak
 • Vanwege de stabiliteit zijn er nieuwe designmogelijkheden, ook zonder frame
  (bijvoorbeeld montage op gladde oppervlakken)
 • Niet-reflecterend glas voor maximale doorlating licht
 • Gewicht van 22,5 kg bijna gelijk aan dat van glas-foliepaneel
  (dankzij gebruik van gehard dun glas)

FABRIEK VOOR HOOGWAARDIGE ZONNEPANELEN

Wat we doen

Brede productportefeuille dankzij intelligente productiestrategie.
Sonnenstromfabrik produceert zowel eigen producten onder haar eigen merknaam als panelen voor derden in opdracht van andere fabrikanten. Ons assortiment bestaat uit glas/glaspanelen met en zonder frame, standaardpanelen van glas/folie met frames en speciale panelen, zoals niet aan het net gekoppelde panelen en in het dak geïntegreerde panelen.

Onze datasheets (download)

De hoogste efficiëntie bij de productie van panelen

De meest geavanceerde productieapparatuur
Sonnenstromfabrik maakt gebruik van volledig geautomatiseerde, hoogwaardige productiefaciliteiten. Voor de glas/glas- en speciale panelen heeft het ontwikkelteam van Sonnenstromfabrik speciale machinale oplossingen gevonden, waardoor permanent hoge kwaliteit en proceszekerheid gewaarborgd worden. Het hele productieproces wordt integraal bewaakt. De grondstoffen, componenten en panelen worden uitgebreid getest.

Duurzaamheid bij de productie

CO2-balans door Certisolis gecertificeerd
Duurzaamheid bij de productie van panelen is een van de belangrijkste doelen van Sonnenstromfabrik. Wij zijn een van de allereerste bedrijven die hun CO2-footprint hebben geoptimaliseerd. Onze uitzonderlijk lage CO2-footprint is ook door Certisolis gecertificeerd. Producten van Sonnenstromfabrik zijn aantrekkelijk vanwege hun CO2-footprint, die aanzienlijk lager is dan die van de concurrentie.

Uitgebreide kwaliteitstoetsen

Sonnenstromfabrik heeft een eigen laboratorium, waar we testen op:

 • Mechanische belasting
 • Weerstand van de inkapselfolies
 • Weerstand van glas
 • Klimaatverandering
 • Degradatie
 • Stabiliteit van de cellagen
 • Microcracks
 • Soldeerverbindingen

Onze geschiedenis

Fabriek in Wismar
Ongeveer 25 jaar geleden is het allemaal begonnen. In 2006 nam Centrosolar Group AG de fabriek over. Op de huidige locatie kwamen in 2008 en 2011 nieuwe gebouwen en daarna is de fabriek nog verscheidene malen gemoderniseerd. In 2016 nam CS Wismar GmbH de bedrijfsvoering over met een team van het voormalige Centrosolar. Centrosolar heeft zelf haar bedrijfsactiviteiten in Noord-Amerika geconcentreerd, maar laat Centrosoloar-panelen voor de Amerikaanse markt nog steeds in de Sonnenstromfabrik produceren.

ZONNEPANELEN MET LANGE LEVENSDUUR EN
EXTRA OPBRENGST

STANDAARD EN SPECIALE PANELEN

Wij beschermen uw investering

Bedrijfstaknorm Excellent Glas/Glas Excellent
Productgarantie max. 10 jaar 20 jaar 12 jaar
Optionele uitbreiding
van productgarantie
nee ja, optioneel 30 jaar ja, optioneel 25 jaar
Vermogensgarantie in fases lineair lineair
Vermogensgarantie na 1 jaar nee 97% 97%
Vermogensgarantie max. 20 jaar 30 jaar: 87% 26 jaar: 80%
Max. jaarlijkse prestatievermindering
na 2 jaar
n.v.t 0,35% 0,68%
Allriskverzekering nee ja, optioneel ja, optioneel

DE MEEST GEAVANCEERDE PRODUCTIEAPPARATUUR

HET ERVAREN MANAGEMENTTEAM
VAN CS WISMAR GMBH SONNENSTROMFABRIK

Rüdiger Drewes

Rüdiger Drewes, geboren in 1984, is sinds 2008 zakelijk leider van Sonnenstromfabrik en nu directeur van CS Wismar GmbH. Voor hij bij Sonnenstromfabrik kwam, was hij verantwoordelijk voor de productie en ontwikkeling bij een dvd-fabrikant.

Dr. Bernhard Weilharter

Dr. Bernhard Weilharter is directeur van CS Wismar GmbH en verantwoordelijk voor strategie, verkoop en financiën. In het verleden had hij verantwoordelijke managementfuncties bij een toonaangevende autofabrikant en een organisatieadviesbureau.

GLAS/GLASPANELEN VAN HOGE KWALITEIT

Contact

Sonnenstromfabrik Hotline
Heeft u vragen of suggesties? Neem gerust contact met ons op via telefoon

+49 (0)3841-3049-0
contactformulier
Heeft u vragen of suggesties? Vul gewoon het volgende formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.
back

OPTIONEEL
UITBREIDING GARANTIE

Sonnenstromfabrik geeft een productgarantie van 12 jaar op haar Excellent panelenserie en van 20 jaar op haar Excellent glas/glas panelenserie.

Bovendien biedt Sonnenstromfabrik haar klanten de mogelijkheid de productgarantie tot 25 jaar te verlengen voor panelen van de Excellent-serie en tot 30 jaar voor panelen van de Excellent glas/glasserie.

For the warranty extension we charge one-time 1,2 EUR cent/Wp (plus applicable VAT) due at activation.

Activate your guarantee extension now.

back

OPTIONELE ALLRISKVERZEKERING
VOOR UW FOTOVOLTAÏSCHE SYSTEEM

Sonnenstromfabrik biedt een optionele allriskverzekering. Deze totaalverzekering verzekert niet alleen uw panelen, maar alle componenten van uw hele fotovoltaïsche systeem, inclusief het opslagsysteem. Deze totaalverzekering verzekert ook tegen eventueel verlies van opbrengsten van uw zonnepanelen.

Deze totale bescherming wordt u aangeboden in samenwerking met het toonaangevende Duitse verzekeringsbedrijf ERGO.

Allriskverzekering en dekking tegen opbrengstverlies & lagere opbrengsten*:

 • In principe worden de kosten vergoed van reparatie of een nieuwe installatie bij onvoorzien optredende schade aan eigendommen door mechanische of elektrische oorzaken of door weersomstandigheden, diefstal en vandalisme. De verzekering vervangt of herstelt het systeem, afhankelijk van de ernst van de schade. Schade door opbrengstverlies wordt ook vergoed.
 • Dekking van lagere opbrengsten: schadevergoeding voor opbrengstverlies voor als uw systeem minder opbrengt dan 90% van de beoogde jaarlijkse energieopbrengst als gevolg van slecht weer of beschadigde onderdelen.

Activeer uw allriskverzekering nu.

Deze optionele totale bescherming geldt voor PV-systemen**.
De verzekering is 5 jaar geldig.

De Algemene Voorwaarden van Ergo Versicherung AG zijn van toepassing.

* Alleen voor informatieve doeleinden. De verzekeringsvoorwaarden van Ergo Versicherung AG zijn maatgevend.

** Prijs en voorwaarden op aanvraag.

Opbergoplossing  

Gelieve alle velden in te vullen.

back

Colofon

CS Wismar GmbH
Sonnenstromfabrik

An der Westtangente 1
D-23966 Wismar, Germany
Kantongerecht Schwerin
HRB-nr.: 12383

Belastingnr.
080/107/04384

Btw-ID-nr.
DE303960309

Directeuren
Rüdiger Drewes
Dr. Bernhard Weilharter

Juridische informatie
CS Wismar GmbH streeft ernaar de informatie op haar website voortdurend actueel te laten zijn. Het bedrijf garandeert de actualiteit en nauwkeurigheid van deze informatie echter niet en kan er ook niet aansprakelijk voor worden gehouden. CS Wismar GmbH behoudt zich het recht voor de verstrekte informatie onaangekondigd te wijzigen of informatie toe te voegen.

Disclaimer
CS Wismar GmbH heeft op deze website links naar andere websites opgenomen. Al deze links worden ter beschikking gesteld met dien verstande dat CS Wismar GmbH geen invloed heeft op het ontwerp en de inhoud van de gelinkte pagina's en zich uitdrukkelijk distantieert van alle content op de pagina's waarnaar op deze homepage gelinkt wordt.

Auteursrecht
De content van de website van CS Wismar GmbH is auteursrechtelijk beschermd. Voor het kopiëren van informatie of gegevens, met name voor het gebruik van teksten, tekstelementen of beeldmateriaal, is voorafgaande toestemming van CS Wismar GmbH vereist.

Vormgeving en uitvoering
MetaCom GmbH
PIXELSTEIN GmbH & Co. KG

CS Wismar GmbH

Gegevensbescherming

Dank u voor uw belangstelling voor onze homepage en ons bedrijf. Wij vinden het heel belangrijk dat uw persoonlijke levenssfeer wordt beschermd tijdens uw bezoek aan onze website. Daarom verstrekken wij hieronder informatie over de manier waarop anonieme en persoonlijke gegevens worden vastgelegd en behandeld.

Niet-persoonlijke gegevens
Onze website registreert die gegevens automatisch. Dit zijn gegevens als het IP-adres van uw provider, de gekozen websites, het browsertype en de datum en tijd van uw bezoek. Het is uitgesloten dat de opgeslagen gegevens aan uw identiteit kunnen worden gekoppeld. U kunt onze website dus gebruiken zonder dat uw identiteit wordt onthuld.

Persoonsgegevens
Persoonsgegevens worden alleen op de website vastgelegd als u ze vrijwillig aan ons verstrekt om van diensten gebruik te kunnen maken die zijn toegesneden op uw persoonlijke situatie. Dat is bijvoorbeeld het geval als u zich inschrijft voor de nieuwsbrief of het contactformulier invult.

Toepassingen
De gegevens die automatisch vastgelegd worden als u onze website bezoekt worden op onze server opgeslagen voor de beveiliging van gegevens en worden ook voor statistische doeleinde anoniem beoordeeld. De persoonsgegevens die u ons vrijwillig ter beschikking stelt, worden uitsluitend door ons gebruikt voor het desbetreffende doel, zoals registratie voor schriftelijke informatie of contactlegging.

Opslag
Wij bewaren persoonsgegevens zo lang als nodig is om een dienst te verlenen waarom u hebt gevraagd of waarmee u hebt ingestemd.

Informatieverspreiding
Uw persoonsgegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet openbaar gemaakt, verkocht of anderszins aan derden verhandeld zonder de uitdrukkelijke toestemming van de gebruiker.

Veiligheid
De op onze server opgeslagen gegevens zijn onderworpen aan diverse technische en organisatorische veiligheidsmaatregelen om te voorkomen dat uw gegevens zonder toestemming of strijdig met de wet gewist of gewijzigd worden of zonder toestemming verspreid of toegankelijk gemaakt worden.

Kinderen
Wij leggen geen informatie vast op onze website, en verwerken deze niet, over personen van wie we weten dat ze jonger dan 13 jaar zijn, zonder de voorafgaande, verifieerbare toestemming van een wettelijk vertegenwoordiger. Op verzoek kan de wettelijk vertegenwoordiger de door zijn/haar kind verstrekte informatie inzien of eisen dat deze wordt verwijderd.

Recht op informatie en recht van bezwaar
U kunt op elk moment informatie verkrijgen over de gegevens die we hebben opgeslagen over u en ervoor kiezen die informatie te corrigeren wanneer u denkt dat deze niet meer actueel is. Ook kunt u uw toestemming voor vastlegging en opslag van persoonlijke gegevens door CS Wismar GmbH intrekken. U kunt daartoe een brief schrijven aan het in het colofon vermelde adres.

Wijziging van de privacyverklaring
Wij behouden ons het recht voor veranderingen in deze privacyverklaring aan te brengen. Elke wijziging in de privacyverklaring wordt hier bekendgemaakt. De datum van de huidige privacyverklaring is 21 december 2016.

De toepasselijke garantievoorwaarden zijn steeds als in de bestelling bevestigd.